Ballonafsluiters

Ballonafsluiters in diverse maten en uitvoeringen

 

 

Exclusief voor de Benelux distribueren wij het merk LAMPE. Het Duitse LAMPE maakt al meer dan 40 jaar de allerhoogste kwaliteit ballonafsluiters van puur neopreen. LAMPE is wereldwijd marktleider met ballonafsluiters met dubbelconus. LAMPE ballonafsluiters voldoen aan de hoogste eisen en hebben een zeer lange levensduur (tot 25 jaar).

 

 

LAMPE KDK met dubbelconus
Het inzetgebied voor meerdere diameters van de LAMPE ballonafsluiters is enorm. Voor het afsluiten van buizen tussen Ø 100 mm en Ø 1000 mm volstaan slechts twéé afsluiters (type 1-400 en 1-1000). De KDK modellen zijn bovendien leverbaar met bypass en met speciale dichting voor een betere hechting en volledig afsluiten van de buis. 

 

LAMPE ballonafsluiter voor alle profielvormen. Omdat niet alle buizen rond van vorm zijn is het belangrijk dat de ballonafsluiters ook andere vormen volledig kunnen afsluiten. Vaak komen in stedelijke rioolsystemen nog veel verschillende en afwijkende vormen voor, zoals ei- en U-vormig tot vierkant etc. Voor deze afwijkende vormen zijn onze ballonafsluiters optioneel met speciale dichtingen verkrijgbaar. Bij een zorgvuldige montage sluiten de LAMPE ballonafsluiters met dichtringen alle profielvormen af.

 

 

Download:
Folder LAMPE ballonafsluiters
Folder KDK Dubbelconus
Folder technische gegevens KDK Dubbelconus

 

 

LAMPE KDK 2000 met extra grote bypass

 

Ballonafsluiter met een enorme bypass DN 250 – DN 600, de ideale ballonafsluiter voor reparatiewerkzaamheden waarbij grote hoeveelheden water moeten worden afgevoerd.

 

 

Download:
Folder KDK 2000 XXL bypass

 

 

 

Calamiteiten afsluitsysteem voor rioolbuizen
LAMPE heeft onlangs een calamiteiten systeem voor rioolbuizen ontwikkeld. Dit systeem is bedoeld om rioolbuizen achteraf van een snel opblaasbare neopreenafsluiter te voorzien. Een soort omgekeerde ballonafsluiter welke aan de binnenkant van de buis permanent is aangebracht. Tijdens calamiteiten kunnen gevaarlijke vloeistoffen of verontreinigd bluswater in het (openbare) rioolstelsel of oppervlaktewater (haven) terecht komen. Met het KAS systeem kunnen deze ongewenste en gevaarlijke lozingen worden voorkomen.
 
 
Download:

 

Cilinder- en bolvormige rubberen ballonafsluiters met en zonder bypass

 

            

  

Download:
VETTER catalogus
Folder ballonafsluiters

 

 

 

Video: 
 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter