Watermeterputten en Watertappunten

 

Watermeterputten 

 

Wij leveren diverse watermeterputten van verschillende materialen. 

Watermeterputten worden vaak toegepast bij te lange aansluitleidingen. De watermeterput wordt achter de erfgrens ingegraven en de waterleverancier plaatst de watermeter dan in de put. Tevens worden watermeterputten zeer vaak toegepast op campings, bungalowparken, woonboten etc. De meeste watermeterputten zijn geheel vorstvrij. Voor seizoengebruik zijn echter ook ondiepere, niet vorstvrije, watermeterputten verkrijgbaar. De materiaalkeuze gaat van PE (polyethyleen) tot roestvaststaal. De dekselbelasting loopt tot ruim 20t.

 

 

 

EWE watermeterputten van PE

 

EWE-watermeterputten zijn bestemd voor de inbouw in buissleuven. Ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden, bijv. als huisaansluiting, als bouwwateraansluiting, voor woonboten, in parken en tuinen, op kampeerterreinen of begraafplaatsen. Door de kleine afmetingen kan de watermeterput zonder omslachtige graafwerkzaamheden heel gemakkelijk in de buissleuf geïnstalleerd worden. Deze watermeterputten zijn oppervlaktewaterdicht en ze maken een vorstvrij gebruik van de EWE-watermeterinstallatie en van de watermeter mogelijk. De EWE-watermeterput hoeft niet betreden te worden, dit is zelfs niet mogelijk. De geldende voorschriften ter voorkoming van ongevallen voor het betreden van putten en besloten ruimtes zijn dus niet van toepassing.


 

 

Download:
Folder PE EWE FLEXORIPP
Folder PE EWE watermeterput 75 cm
 

 

 

 

 

RVS watermeterputten

 

 

U-BOX

Robuuste watermeterputten van roestvaststaal. De U-Box is een professionele watermeterput voor watermeteropstellingen van Qn 1,5 tot Qn 10. Enkele of meervoudige meteropstellingen zijn mogelijk. De dekselbelasting is standaard 1,5 ton, naar wens kan de U-Box ook met dekselbelasting tot 20 ton worden geleverd. Het afsluitbare deksel is aan de onderzijde geïsoleerd en de putten zijn 100% vorstvrij. De binneninstallatie met watermeteropstelling is door middel van flexibele RVS slangen naar boven te halen. De putten zijn zo geconstrueerd dat deze toegankelijk zijn om de slangen op een later tijdstip te verwisselen. De buisdekking bedraagt 100 cm.

 

 

      

  

 

 

 

 

BIG-BOX

Grote ondergrondse watermeterputten van RVS. De Big-Box is gemaakt voor grote watermeterinstallaties of meervoudige watermeteropstelling, evenals voor droge blusleidingen etc. De Big-Box wordt conform klantwens op maat gemaakt. Standaard afmetingen zijn bijv. 1000 x 1500 x 1000 mm. De bovenzijde van de put is geïsoleerd en het afsluitbare deksel is voorzien van gasveren. De dekselbelasting is naar wens van 1,5 ton t/m. 10 ton leverbaar. De put is d.m.v. een trap van RVS toegankelijk. Aaansluitingen, buisdoorvoeren of compleet binnenwerk naar klantwens.  

 

 

 

Download:
Folder RVS grote watermeterputten Big-Box

 
 
      
      

 

 

Watertappunten

 

 

 

 

Ondergronds watertappunt

Ondergronds Watertappunt “ELOTAP”
De door ons ontwikkelde ondergrondse watertappunten “OWT’s” zijn uitermate geschikt voor semi-permanente aansluitingen. Op kermisterreinen, evenemententerreinen, pleinen, week- en jaarmarkten etc. zijn steeds terugkerend drinkwateraansluitingen benodigd. In het verleden werden hiervoor vaak de ondergrondse of bovengrondse brandkranen gebruikt. Door nieuwe veiligheidmaatregelen is dit echter in veel gevallen niet meer toegestaan.

 

Onze OWT’s sluiten aan op de behoefte voor veilige “tijdelijke” aansluitingen. Indien het tappunt niet wordt gebruikt is er slechts een RVS plaat in de weg of stoep te zien. Tijdens gebruik is een watertap installatie bovengronds te bedienen. De ondergrondse watertappunten zijn 100% vorstvrij en ook in de winter te gebruiken.

 

Download:
Folder RVS ondergronds watertappunt (OWT) Elotap
 

 

 

 

Bovengrondse tappunten / fonteinen RVS

Naast ondergrondse tapsystemen leveren wij ook diverse bovengrondse watertappunten en fonteinen. Uitvoeringen in RVS of kunststof, combinaties met stroom en/of afvalwater.
Van openbare drinkwater-fonteinen tot en met verzorgingsstations voor campings en jachthavens.

 

 

 

 

 

Join the Pipe tapstation

 

Voor meer informatie kijk op:

Join-The-Pipe

 

   

 

 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter