PowerGrit Job Stories

 

De revolutie in buizen zagen

Op deze pagina laten wij een aantal job stories zien van het PowerGrit diamant natzaagsysteem tijdens projecten binnen Nederland. 

 

 

PowerGrit Job Story: 08-04-2014 Burgum

 

Op 8 april 2014 vonden werkzaamheden plaats aan een leidingtraject in Burgum, waarbij een deel van dit traject vervangen diende te worden. Het ging hierbij om een grijs gietijzeren buis DN 500, welke moest worden doorgezaagd. Hiervoor werd de hulp ingeschakeld van Schmidt Watertechniek B.V. met het PowerGrit zaagsysteem. Op onderstaande afbeelding is de beginsituatie te zien. 
 

 

Vanwege de grote maat van de buis en de weinig beschikbare ruimte in de sleuf, werd besloten gebruik te maken van het PowerGrit zaagzysteem. Dit bood een goede kans voor Schmidt Watertechniek om het product in de praktijk te tonen. Er werd gebruik gemaakt van de 695PG benzine zaag, zoals te zien in onderstaande afbeeldingen. Op de rechter afbeelding zijn elektriciteitskabels vlak boven de buis te zien, welke geen problemen vormden voor PowerGrit.
 

 

De ongeveer vijftien aanwezigen waren getuige van de veilige manier van zagen met de PowerGrit benzine zaag. Geen terugslag, geen vonkenregen en geen stofontwikkeling, eigenschappen die PowerGrit uniek maken. Het systeem werd daarom met veel enthousiasme ontvangen.
 

 

De buis werd op twee plaatsen doorgezaagd, zodat een deel van het leidingtraject vervangen kon worden. Op de afbeeldingen hieronder is te zien dat er al een gat was gemaakt in de buis met een doorslijper. Vanwege de kleine ruimte rondom de buis was het onmogelijk en gevaarlijk om met dezelfde doorslijper de gehele buis door te zagen. PowerGrit leende zich echter uitstekend voor deze situatie, zoals te zien is op de onderstaande foto's. 
 

 

Onderaan deze pagina wordt in een video de 695PG-16 getoond tijdens de werkzaamheden in Burgum.

 

Foto's door Schmidt Watertechniek B.V.

 

 

PowerGrit Job Story: 24-02-2014, Veendam

 

Op 24 februari 2014 werd een nieuwe leiding aangelegd in Veendam. Schmidt Watertechniek B.V. heeft bij deze werkzaamheden geassisteerd met de hydraulische PowerGrit zaagmachine. 

 

 

Een deel van het leidingtraject werd vervangen door een nodulair gietijzeren buis DN 500. Om deze te laten passen op het oudere gedeelte, moest aan beide kanten van deze buis een doorsnede worden gemaakt. Vanwege de grote diameter van de buis werd besloten om de doorsnedes met de 880PG hydraulische zaag te maken. Allereerst werd de machine door Schmidt Watertechniek gedemonstreerd, vervolgens werd de zaagsnede aan de andere kant van de leiding gemaakt door de aannemer.

 

 

Aanwezigen waren zeer enthousiast over de hydraulische PowerGrit machine. Met name veiligheid, ergonomie en het feit dat er weinig ruimte nodig is rondom de buis, werden genoemd als meest positieve eigenschappen.

Klik hier voor meer foto's van de werkzaamheden in Veendam.

 

Foto's door Schmidt Watertechniek B.V. en Egbert Venema.

 

 

Terug naar hoofdpagina PowerGrit

 

 

 

Video: 
 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter