Dataloggers

Ortomat en Ortomat MT

Akoestische dataloggers voor netbewaking en monitoring van grote gebieden. Met deze dataloggers kunnen in de rustige nachtelijke uren grote leidingtrajecten worden onderzocht.

 

Ortomat Classic

Ortomat® classic stelt u in staat om met minimale apparaten een vroegtijdige lekdetectie uit te voeren.

Met de speciaal hiervoor ontwikkelde vibratiesensoren wordt zelfs minimaal geruis opgespoord en in de Ortomat zender opgeslagen. Ortomat analyseert de opgeslagen metingen en verwerkt deze automatisch. D.m.v. communicatie met radiosignalen worden tijdens het voorbij rijden met een voertuig, binnen een seconde, alle meetgegevens van de laatste 40 dagen aan de Ortomat-ontvanger verzonden. Op het display van de Ortomat ontvanger verschijnt onmiddellijk een bericht met de toestand van de gecontroleerde sectie.

 

 

 

 

Ortomat MT

Ortomat-MT – Permanente of tijdelijke lekbewaking voor ondergrondse leidingsystemen

 

Het Ortomat-MT netbewakingssysteem biedt door de nieuwste technieken en verschillende meetmethoden de mogelijkheid om lekkages in een zeer vroeg stadium te herkennen. Drukleidingsystemen kunnen snel en doeltreffend op lekkages worden gecontroleerd of bewaakt. Dit systeem kan permanent of tijdelijk als mobiel systeem worden ingezet.

Ortomat-MT biedt in de basisversie datacommunicatie naar een computer d.m.v. BLUETOOTH® of via de 868-MHz band. De geautomatiseerde datacommunicatie werkt via GPRS naar een FTP-server. Om de hoeveelheid data te beperken stuurt de logger alleen de nieuw erbij gekomen gegevens vanaf de laatste datatransmissie. Naast de lekwaarden van de nachtelijke meting worden ook de geluidsniveaumeting en een audiobestand van de laatste meting verstuurd. De GSM versie communiceert met een ingebouwde GSM-module met een SIM-kaart naar een centrale server. Alarmmeldingen worden onmiddellijk per SMS tekstbericht naar max. 4 mobiele telefoons verstuurd. 

 

 

 

 

 

Ortomat MT/U 

Permanente of mobiele procesoptimalisatie met eindeloze dataopslag

Universele 3-kanaal dataloggers voor druk, doorstroming, temperatuur enz. kunnen voor uiteenlopende metingen worden ingezet. 

Als systeemuitbreiding voor de Ortomat-MT geluidslogger is de Ortomat-MTU een autonoom meettoestel voor onbeperkte toepassingen. De logger kan op diverse industriesensoren met 4-20 mA of 0-2V uitgangssignaal worden aangesloten. De logger heeft een 3-kanaals meetmodule. Hierop kunnen twee analoge ingangsignalen (4-20mA of 0-2V) en één reed contact worden aangesloten.

Afhankelijk van de toepassing kunnen de kanalen als periodieke metingen met vrij instelbaar meetinterval of als permanente meting met gemiddelde waarden worden uitgelezen. De gemeten sensorwaarden worden opgeslagen, bewaakt en periodiek via GPRS datacommunicatie naar een FTP-server verzonden.

De opgeslagen meetwaarden kunnen via Bluetooth of GSM verbinding online in de PC-software worden bekeken. Voor de dataopslag zijn twee tijdsintervallen met individuele meetintervallen beschikbaar. Bij gebruik van een GSM versie is de opslagcapaciteit eindeloos, als backup heeft het systeem bovendien nog een interne opslagcapaciteit voor meer dan 70.000 meetpunten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download:
Folder Ortomat classic
Folder Ortomat-MT
Folder Ortomat-MT-U

 

 

 

 

 

        

 

ESSIII

Dataloggers van Union, voor drukmetingen op water- en gasleidingen.

De dataloggers ESSIII worden voor drukmetingen en het afpersen van leidingen toegepast (schrijvende meter). Door het geïntegreerde display zijn de meetwaarden steeds afleesbaar en is de datalogger zonder laptop of PC programmeerbaar. Door de 2 in 1 bouwwijze heeft de ESSIII een interne druksensor. Door deze constructie past de ESSIII in een brandkraanklauw. Door een opslagcapaciteit van 250.000 meetpunten kunnen lange meettrajecten worden uitgevoerd.

 

Met de TsfWinIII software voor gegevensoverdracht en presentatie is de verwerking van de meetgegevens eenvoudig en betrouwbaar.

 

Sensorbereik 0-100 mbar – 0-100 bar

 

Beschermingsklassen IP68 en Ex II 2G EEx ib IIC T4

 

 

 

Download:
Folder ESSIII water
Folder ESSIII gas

 

 

 

 

 

 

 
                       
         
         

  

Volg ons ook op:

Find Schmidt Watertechniek on YouTubeFind Schmidt Watertechniek on FacebookFind Schmidt Watertechniek on Twitter